Asijské nudle
Cestovat lze různými způsoby, třeba i prostřednictvím kuchyně. A zdá se, že do Asie cestujeme velmi rádi.
Nerada bych tento receptem mátla názvem Mie Goreng, což je tradiční indonéské jídlo. Většinou používáme suroviny, co nám zrovna kuchyň nabízí a tak trochu improvizujeme. Název jsme tedy dali Asijské nudle.
Suroviny dnes použité
kuřecí maso
vajíčko
cibule, česnek, zázvor, chilli
barevné papriky, brokolice, mrkev, cuketa
kurkuma, kari, sójová a rybí omáčka, sůl, pepř, olej
asijské nudle
Postup
Rozšleháme vajíčko se solí a pepřem a namočíme do něj na malé kousky nakrájené kuřecí maso.
Veškeré suroviny si nakrájíme na jemno.
Ve větším hrnci dáme vařit vodu na nudle.
Na pánvi s olejem si osmahneme kuřecí maso s vajíčkem a dáme stranou na talíř. Do pánve vložíme cibuli, česnek, chilli, zázvor, osmahneme a postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí. Dochutíme kořením a dochucovadly. Nakonec vmícháme nudle.
A můžeme podávat. Dobrou chuť.