Bílkové suchárky
Zbyly Vám doma bílky? Máte rádi jen tak něco dobrého na křupání? Tyhle suchárky jsou ideální volba třeba i na cesty.
Suroviny
- 4 ks bílků
- 100 g cukru moučka
- 50 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- velká hrst neloupaných mandlí a lískových ořechů
Postup přípravy
Připravíme si nejprve formu na srnčí hřbet, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, nakonec vmícháme směs ořechů a mandlí a mouku. Upečeme v mírně vyhřáté formě, cca na 150 stupňů, 25 minut. Upečený hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a poté zabalíme do navlhčené utěrky a igelitu.
Necháme do druhého dne rozležet, aby ořechy zvlhly. Druhý den ostrým nožem krájíme tenké plátky, pokládáme je na plech a sušíme v troubě dorůžova.