Bílkové suchárky

Zbyly Vám doma bílky? Máte rádi jen tak něco dobrého na křupání? Tyhle suchárky jsou ideální volba třeba i na cesty.

Suroviny

  • 4 ks bílků
  • 100 g cukru moučka
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • velká hrst neloupaných mandlí a lískových ořechů

Postup přípravy 

Připravíme si nejprve formu na srnčí hřbet, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, nakonec vmícháme směs ořechů a mandlí a mouku. Upečeme v mírně vyhřáté formě, cca na 150 stupňů, 25 minut. Upečený hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a poté zabalíme do navlhčené utěrky a igelitu. 

Necháme do druhého dne rozležet, aby ořechy zvlhly. Druhý den ostrým nožem krájíme tenké plátky, pokládáme je na plech a sušíme v troubě dorůžova. 

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky