Bublanina

Bublaninu připravujeme z lehkého piškotového těsta.

Těsto

4 vejce

160 g cukru

120 g mouky polohrubé

Postup

Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme samostatně, žloutky s cukrem. Ke žloutkům vmícháme opatrně mouku a bílek. Vznikne tak lehké nadýchané těsto, které vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a poklademe ovocem. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 20 minut. 

Je-li moučník upečen, poznáme podle toho, že okraje pečiva odstávají od formy nebo plechu. Také vpíchnutím párátka či špejle, na které se těsto nechytá, se přesvědčíme, že je moučník správně propečen.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky