Bylinný čaj

V naší přírodě je řada bylinných druhů vhodných pro přípravu domácích běžných i léčivých čajů. A protože loňské zásoby pomalu dochází a jaro už je v rozpuku, je čas sbírat byliny pro letošní zásobu.

Takovéto čaje mají příjemnou chuť i vůni. K přípravě se užívá kromě květů především listů. Chceme-li dosáhnout silnější vůně a chuti, podrobujeme listy fermentaci.

Při přípravě domácích čajů se s oblibou používá sušených či čerstvě oškrábaných jablečných slupek.

Nálev

Byliny se v nádobě přelijí vroucí vodou, nádoba se přikryje a na teplém místě se nechá stát 15 minut. Po zchlazení se scedí. Je příjemné si pití čaje užít i se vzpomínkou na místa, kde byly byliny nabírány.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky