Čapátí

Čapátí jsou tradiční indické placky, které se podávají jako příloha k hlavnímu chodu. Indové jedí rukama a placku používají k nabírání omáček. Placky čapátí jsou velice jednoduché na přípravu a chutné. Většinou se servírují k tradičních indickým pokrmům, jak zeleninovým , tak masovým. Avšak nenahrazují rýži, ale servírují se společně s ní... 

Ingredience

  • 350 g hladké celozrnné mouky
  • 180 ml vody
  • 1/4 lžičky soli

Způsob přípravy

Hladkou nebo celozrnnou mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli a promícháme. Poté uděláme doprostřed důlek. Pomalu přiléváme vodu a vidličkou vypracováváme v hladké těsto.

Z hladkého těsto vždy odebereme malou část, kterou na vále posypaném hladkou moukou vyválíme na placku. Měla by být tak velká, aby se nám vešla na pánev.

Připravené placky pečeme z obou stran na suché pánvi tak, aby se nespálily. Placky se budou nafukovat, v tu chvíli je můžeme přimáčknout vařečkou.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky