Čerstvá pomerančová šťáva

Ranní start do nového dne. Ne každý má ráno chuť snídat, ale skleničku čerstvě vymačkané šťávy u nás ještě nikdo neodmítl. Ta vždy zmizí ze stolu jako první.

Co se píše o pomerančích?

Léčivé účinky pomerančů


Pomeranče jsou oblíbené pro své účinky na naše zdraví. Díky vysokému obsahu vitamínu C mají kladný vliv na imunitní systém, takže člověku pomáhají odolat nejrůznějším (i závažným) onemocněním. Pozitivně působí rovněž na kardiovaskulární systém. Snižují totiž krevní tlak a hladinu "zlého" LDL cholesterolu v krvi. Dále se podílí na krvetvorbě.

Vzhledem k obsahu vlákniny se pomeranče podílejí také na správném fungování trávící soustavy, neboť kupříkladu zabraňují zácpě. Kladný vliv by měly mít rovněž na mozek, stejně jako na správný vývoj zraku. Využití pomerančů je vhodné i v případě, pokud máte potíže s vypadáváním vlasů a podílí se rovněž na zdraví pokožky, neboť pomáhají vytvářet kolagen. 

Využití pomerančů v kuchyni

Nejlepším zdrojem živin jsou čerstvé pomeranče. Můžete si z nich např. vylisovat či rozmixovat osvěžující šťávu. 

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky