Červené kari
Přeneste se do Thajska i u vás v kuchyni s červenou kari pastou!
Příprava a samotné vaření není vůbec těžké, je to hlavně o tom všechny suroviny připravit (=nakrájet) předem a mít doma kari pastu, rybí omáčku a kokosové mléko. Potom už všechno jednoduše povaříte a máte hotovo.
Tentokrát vařil Max, recept si upravil dle možností co jsme měli doma, jako přílohu zvolil nudle.
SUROVINY
- kuřecí prsa (já dávám asi 500 gramů)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 balení červené kari pasty ( Exotic Food - Rote Curry Paste)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 cibule
- 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
- šťávy z 1/2 limetky
- 1 cuketa
- 1/2 brokolice
- červená a žlutá paprika
- 1 menší mrkev
- čerstvý koriandr
- chilli paprička, pepř
- bambusové výhonky
POSTUP:
Nejprve si připravíme maso a zeleninu. Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli na půlměsíčky a ostatní zeleninu tak, jak máte rádi. Já mám raději větší kousky, protože se v jídle tak jednoduše nerozvaří a aspoň pak zelenina trochu křupe. Jedinou výjimkou je chilli paprička, tu nasekám nadrobno. Bambusové výhonky kupuji v plechovce, takže u těch pak stačí jen vylít vodu a rovnou je můžete vysypat na pánev.
Výběr pánve je klíčový, určitě je lepší vybrat nějákou větší, já beru pokaždé wok. Na rozpálený wok nalijte olej, orestujte kari pastu, přidejte maso a počkejte, až se zatáhne. Pak přidejte kokosové mléko, zeleninu, rybí omáčku a šťávu z limetky a pár minut povařte (stačí cca 5 minut). Ke konci přidejte do woku velkou hrst koriandru a určitě kari ochutnejte. Pokud je potřeba, dochuťte limetkou a případně rybí omáčkou (ta se používá místo soli).