Cheesecake

Tentokrát jako čistě "Tvarohový koláč" v luxusním podání od Toma je neodolatelný dezert. Pro přípravu platí, že trpělivost přináší dokonalý cheesecake.

Suroviny na těsto

100 g změklého másla

150 g hladké mouky

50 g moučkového cukru

20 g vanilkového cukru

1 vejce

na jemno nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu

Suroviny na náplň

180 g smetany (min. 31%)

500 g plnotučného měkkého tvarohu

2 vejce

140 g cukru krupice

20 g vanilkového cukru

40 g vanilkového pudinkového prášku

na jemno nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu 

Ještě potřebuješ

dortovou formu průměr 22 cm

pečící papír

POSTUP

Troubu rozehřeme na 175 stupňů.

Všechny suroviny na těsto vlož do mísy a zpracuj na tužší hmotu. Dortovou formu vylož pečícím papírem a těsto do ní rovnoměrně prsty rozmačkej.

Smetanu vyšlehej do tuha. Všechny ostatní suroviny na náplň smíchej v míse a poté k nim pomocí stěrky ručně zapracuj ušlehanou smetanu. Náplň rovnoměrně nalij na těsto a vlož do trouby.

Peč 35 minut. Povrch moučníku by měl zhnědnout a při zatlačení prsty pružit.

Nech vychladnout, nakrájej a podávej poprášený moučkovým cukrem.

zdroj: Roman Vaněk, kuchařka Snadno a Rychle (111 receptů pro všední den)

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky