Cheesecake
Tentokrát jako čistě "Tvarohový koláč" v luxusním podání od Toma je neodolatelný dezert. Pro přípravu platí, že trpělivost přináší dokonalý cheesecake.
Suroviny na těsto
100 g změklého másla
150 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 vejce
na jemno nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
Suroviny na náplň
180 g smetany (min. 31%)
500 g plnotučného měkkého tvarohu
2 vejce
140 g cukru krupice
20 g vanilkového cukru
40 g vanilkového pudinkového prášku
na jemno nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
Ještě potřebuješ
dortovou formu průměr 22 cm
pečící papír
POSTUP
Troubu rozehřeme na 175 stupňů.
Všechny suroviny na těsto vlož do mísy a zpracuj na tužší hmotu. Dortovou formu vylož pečícím papírem a těsto do ní rovnoměrně prsty rozmačkej.
Smetanu vyšlehej do tuha. Všechny ostatní suroviny na náplň smíchej v míse a poté k nim pomocí stěrky ručně zapracuj ušlehanou smetanu. Náplň rovnoměrně nalij na těsto a vlož do trouby.
Peč 35 minut. Povrch moučníku by měl zhnědnout a při zatlačení prsty pružit.
Nech vychladnout, nakrájej a podávej poprášený moučkovým cukrem.
zdroj: Roman Vaněk, kuchařka Snadno a Rychle (111 receptů pro všední den)