Čínská směs z kuřecího masa
Jedna z dalších rychlých večeří. Než se uvaří rýže, je směs hotova a můžeme si užívat asijských chutí.
Ingredience
Kuřecí prsní řízky nebo stehenní řízky, cca 500g
Mražená zelenina na čínu
1 cibule, 4 stroužky česneku
Sůl, pepř, kurkuma, kari, sójová omáčka, kukuřičný škrob
Příprava
Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Tento pokrm nemusíme připravovat pouze z kuřecího masa, ale můžeme podle chuti použít krůtí nebo vepřové maso. Nakrájené maso osolíme, opepříme. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Na pánvi nejprve osmahneme maso, poté přidáme cibuli. Při smažení ještě přidáváme špetku chilli papriček, ať má jídlo pikantnější chuť. Po osmažení přidáme mraženou zeleninou, česnek, dochutíme kurkumou, kari kořením, sójovou omáčkou. V hrnku si rozmícháme škrob s vodou a přidáme před koncem vaření do směsi. Jídlo se nám hezky zahustí. Pokud je potřeba směs naředit, přidáme trochu vody nebo vývaru, pokud máme. Podle chuti ještě dochutíme kořením.
Kuřecí čínskou směs podáváme nejčastěji s rýží.