Čínská směs z kuřecího masa

Jedna z dalších rychlých večeří. Než se uvaří rýže, je směs hotova a můžeme si užívat asijských chutí.

Ingredience

Kuřecí prsní řízky nebo stehenní řízky, cca 500g

Mražená zelenina na čínu

1 cibule, 4 stroužky česneku

Sůl, pepř, kurkuma, kari, sójová omáčka, kukuřičný škrob


Příprava

Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Tento pokrm nemusíme připravovat pouze z kuřecího masa, ale můžeme podle chuti použít krůtí nebo vepřové maso. Nakrájené maso osolíme, opepříme. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Na pánvi nejprve osmahneme maso, poté přidáme cibuli. Při smažení ještě přidáváme špetku chilli papriček, ať má jídlo pikantnější chuť.  Po osmažení přidáme mraženou zeleninou, česnek, dochutíme kurkumou, kari kořením, sójovou omáčkou. V hrnku si rozmícháme škrob s vodou a přidáme před koncem vaření do směsi. Jídlo se nám hezky zahustí. Pokud je potřeba směs naředit, přidáme trochu vody nebo vývaru, pokud máme. Podle chuti ještě dochutíme kořením.
Kuřecí čínskou směs podáváme nejčastěji s rýží.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky