Nadýchaný domácí perník

Když je venku ne zrovna vlídné počasí, pustíme se i do pečení. Jsme milovníci kvalitní hořké čokolády a když už se pustíme do výroby něčeho sladkého, čokoláda tam většinou nechybí. A tak je čokoláda v perníku i na perníku. A protože začíná sněžit, na závěr jsme perník "pocukrovali" kokosem.

Ingredience

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky jemné špaldové mouky
  • 1 a půl hrnku třtinového cukru (tentokrát jsme dali 1 hrnek cukru a 0,5 hrnku medu)
  • 2 vejce
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce povidel
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů  (alergici na ořechy můžou nahradit třeba kokosem nebo vynechat)
  • 150 g čokoládové polevy, na posypání strouhaný kokos

Postup

Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte zbylé ingredience kromě čokoládové polevy a za použití ručního šlehače vypracujte hladké těsto. Těsto by nemělo být ani tuhé, ani příliš tekuté, pokud tomu tak je, přidejte buď trochu mléka, nebo mouky. Připravte si vyšší plech, ten vymažte a vysypte strouhankou či hrubou moukou, přelijte připravené těsto a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 20 až 30 minut. Po vyjmutí nechte chvíli zchladnout, potřete rozpuštěnou čokoládovou polevou, dejte ztuhnout a máte hotovo.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky