Domácí rohlíky

Tento recept už je léta osvědčený. Třeba se v této, ne zrovna příjemné době, bude hodit. Přeji, ať se rohlíky vydaří.

Suroviny

260 ml vlažné vody

20 g oleje

10 g soli

500 g polohrubé mouky (většinou děláme mix s celozrnnou moukou, cca 350/150)

20 g čerstvého droždí

5 g cukru

sezamové a lněné semínka

Postup

Těsto zaděláváme v pekárně. Po vykynutí ho propracujeme, umotáme rohlíky, položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme cca 30-45 minut (dle pokojové teploty) vykynout pod utěrkou.

Rozehřeme si troubu na 200 stupňů, rohlíky pomašlujeme mlékem a pečeme cca 15 minut.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky