Domácí slané pečivo

Máte rádi čerstvé, voňavé a ještě teplé a křupavé rohlíky, housky či pletýnky? Jsou ve výsledku velmi jednoduché.

Suroviny

500 g hladké mouky (jako vždy improvizujeme s celozrnnou či špaldovou)

275 ml mléka

50 g sádla nebo oleje

12 g soli

25 g droždí

semínka všeho druhu

na dokončení: hrubá sůl, kmín, mák, sezamová semínka

Postup

Všechny suroviny dáme do pekárny a zvolíme program Kynutí. Těsto se za 1,5 hodiny krásně vyhněte a vykyne.

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 či 16 dílů (dle velikosti pečiva) a zpracujeme na libovolný tvar.

Odložíme na plech a přikryjeme utěrkou, necháme 45 minut nakynout.

Před pečením potřeme vodou, posypeme co kdo má rád a dáme do trouby, kterou jsme si předehráli na 220 stupňů.

Při nahřívání trouby je dobré vložit na spodní mřížku hrnek či jinou nádobu s vodou, aby se pečivo peklo ve vlhkém prostředí (v páře). Pečeme cca 12-15 minut.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky