Džuveč

Džuveč je původně turecký pokrm, dnes rozšířený v mnoha verzích po celém Balkáně.

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 větší cibule, nadrobno nakrájené
  • 2 mrkve, nakrájené na kostky
  • 6 stroužků česneku
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 5-6 paprik (červená, žlutá, zelená), zbavených semen, nakrájených na proužky
  • 5-6 zralých rajčat nebo 1/2 konzervý krájených rajčat
  • 2 lžičky mleté sladké papriky, špetku chilli papriček
  • 200 g (obyčejné) dlouhozrnné rýže
  • 1 velká brambora
  • sůl, pepř, čubrica, další bylinky dle chuti

Příprava jídla

1 Ve velké hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a mrkev doměkka. Ke konci do pánve přidejte utřený česnek.

2 Vsypte maso, papriky a scezená rajčata (šťávu uchovejte). Vlijte litr horké vody, osolte, opepřete a duste na mírném ohni asi 20 min., aby maso i papriky změkly.

3 Pak ochuťte paprikou a přilijte šťávu z rajčat. Doprostřed nasypte rýži a brambory a míchejte jen tak, aby se nepřichytila ke dnu. Vařte dalších 20-25 minut, dokud nebude rýže uvařená. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a svařte na hustotu, kterou máte rádi.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky