Fazolová polévka s opečenou slaninou
Fazolová polévka výborně zasytí a v chladnějším počasí i zahřeje. A v zimě je takové zahřátí obzvlášť potřeba.
Suroviny
- 250 g fazolí (aspoň 1 noc namočených)
- 1 l zeleninového vývaru nebo vody
- olej nebo sádlo
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce sladké mleté papriky (tentokrát jsme dělali bez papriky)
- sůl, pepř
- špetka mletého chilli
- 5 stroužky česneku (tady nešetříme)
Postup
Den předem namočené fazole uvaříme v nesolené vodě. Na pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, chilli. Zaprášíme sladkou paprikou a přidáme k fazolím. Před koncem vaření osolíme, přidáme česnek. Dochutíme. Servírovat můžeme třeba s opečenou slaninou či klobáskou. Podáváme většinou s chlebem či jiným pečivem.