Francouzské bulky
Jemné francouzské slané pečivo. Kuchařka má dodatek ... které zvládne každý. I Max ho zvládl, i když v kuchyni moc často nepobývá. Opravdu se mu moc povedly.
Suroviny na 12 bulek
50 g másla
280 ml mléka
450 g hladké mouky
1 lžička soli
15 g cukru krupice
15 g čerstvého droždí
Postup
Máslo a kvasnice vyndáme z lednice a necháme odležet při pokojové teplotě.
Na kynutí těsta používáme pekárnu, dáváme tam nejdříve suroviny tekuté, potom sypké.
Těsto necháme vypracovat a vykynout.
Vyzrálé těsto vyválíme do válečku, který rozdělíme na 12 stejných dílů.
Vytvarujeme kuličky a položíme na plech dostatečně daleko od sebe.
Každou kuličku nařízneme ostrým nožem (ideálně pilkovým) do kříže a necháme 30 minut vykynout pod utěrkou.
Před upečením bulky potřeme mlékem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut dozlatova.