Francouzské bulky

Jemné francouzské slané pečivo. Kuchařka má dodatek ... které zvládne každý. I Max ho zvládl, i když v kuchyni moc často nepobývá. Opravdu se mu moc povedly.

Suroviny na 12 bulek

50 g másla

280 ml mléka

450 g hladké mouky

1 lžička soli

15 g cukru krupice

15 g čerstvého droždí

Postup

Máslo a kvasnice vyndáme z lednice a necháme odležet při pokojové teplotě.

Na kynutí těsta používáme pekárnu, dáváme tam nejdříve suroviny tekuté, potom sypké.

Těsto necháme vypracovat a vykynout.

Vyzrálé těsto vyválíme do válečku, který rozdělíme na 12 stejných dílů.

Vytvarujeme kuličky a položíme na plech dostatečně daleko od sebe.

Každou kuličku nařízneme ostrým nožem (ideálně pilkovým) do kříže a necháme 30 minut vykynout pod utěrkou.

Před upečením bulky potřeme mlékem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut dozlatova.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky