Grilované krevety
Zkusit něco nového, to nás občas láká. A čerstvé krevety nejsou zrovna běžná nabídka místních obchodů. Takže když se objevily v nabídce, jdeme do toho. Tohle byly taková lehká jednohubka po večeři.
Suroviny
25 ks předvařených krevet (s ocáskem)
3 stroužky česneku
hrst petrželové natě (plocholisté)
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, šťáva z citronu
Postup přípravy receptu
Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.
Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.
Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme.