Grilované krevety

Zkusit něco nového, to nás občas láká. A čerstvé krevety nejsou zrovna běžná nabídka místních obchodů. Takže když se objevily v nabídce, jdeme do toho. Tohle byly taková lehká jednohubka po večeři.

Suroviny

25 ks předvařených krevet (s ocáskem)

3 stroužky česneku

hrst petrželové natě (plocholisté)

2 lžíce olivového oleje

sůl, pepř, šťáva z citronu 

Postup přípravy receptu

  1. Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle.

  2. Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu.

  3. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky