Jáhlová kaše

S touto surovinou se teprve učíme. Začínáme s jáhlovou kaší na snídani.

Suroviny

1 hrnek jáhel

3 hrnky vody nebo mléka

sůl

Postup

Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je zbaví jejich mírně nahořklé chuti). 

Dáme je pak v poměru 1/3 s vodou vařit v hrnci, cca 20 minut.

Každý si pak dochutí dle své chuti, my přidáváme na doslazení med a dochucení skořici. Dále jablka, rozinky, ořechy a jak už je  u nás zvykem, tak hořkou čokoládu.


další info

Jáhlová kaše patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny. 

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. 

Vysoký obsah železa, hořčíku, vápníku, vitamínu B1, B2.

Jsou zahřívací obilovinou jangového charakteru. V chladných dnech nám pomůže vyrovnat naši energii. 


© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky