Jarní míchaná vajíčka

Dobrá snídaně je základ dne. Vajíčka k tomu dobrému základu patří. Jsou dobré jen tak, či na cibulce nebo na kousku slaniny. K tomu troška zeleniny, kousek ovoce a pečiva, dobrý čaj a hned je ten den veselejší a více energie do celého dne.

Postup

Syrová vejce rozklepneme do hrnečku a vidličkou trochu rozšleháme. Vlijeme na rozpálený tuk do rendlíčku, osolíme, opepříme a zvolna zahušťujeme na mírném ohni za stálého míchání. Vejce by měla zůstat řídce kašovitá.

Nejchutnější tuk pod míchaná vejce je máslo, pak na kostičky nakrájená, rozškvařená slanina.

Míchaná vajíčka můžeme posypat třeba jemně usekanou pažitkou.

Co dále píše kuchařka, co jsem dostala kdysi dávno od tety?

Vejce jsou potravinou živící, sytící a ochrannou, poněvadž obsahují hodnotné úplné bílkoviny a nerostné látky, především vápník, fosfor, hořčík a železo a z vitamínů, kromě vitamínů skupiny B, zvláště ve žloutku, vitamín A, menší množství vitamínu D a dosti lecitinu. Cenný je obsah tuku. 

Nejsnadněji stravitelná jsou vejce uvařená naměkko, potom syrová (žloutek) a uvařená natvrdo. 

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky