Kuskus se zeleninou

Tuto přílohu neděláme moc často. Ani nevím proč, když je tak rychlá. No, přišlo jaro, je třeba to napravit. Do tohoto období se náramně hodí. 

Jak si kuskus připravit?

Tato potravina se nevaří, ale pouze se zalije horkou vodou či vývarem, poměr 1:1. Veškeré kuličky by měly být potopené a takto zalité by se měly nechat cca čtvrt hodinky pod pokličkou. Kuskus nabobtná a nabude na objemu. Následně ho už jen dochutíme a můžete konzumovat. Pokud tedy nemáme čas na vaření, je to ideální volba.

A recept se zeleninou?

Připravíme si cibuli, česnek, barevné papriky, cuketu a třeba rajče. Vše postupně na olivovém oleji osmahneme a dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Dobrou chuť!


Kuskus patří mezi potraviny, které jsou hojně využívány na severu afrického kontinentu, kde je konzumován již velmi dlouho. Jde vlastně o kuličky z ječmene, pšenice či prosa, které vznikají spařováním a tvarováním krupice z těchto obilovin. Kuskus se v průběhu let dostal i do Evropy, kde se poměrně uchytil a dnes je běžně používán při přípravě nejrůznějších pokrmů. Kromě chuti totiž obsahuje nejen základní složky jídelníčku (bílkoviny, sacharidy, tuky), ale také vitamíny (B, E a K) a minerály (železo, hořčík, vápník, sodík, měď, zinek atd.). Nacházejí se v něm rovněž omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které jsou esenciální. Lidské tělo si je tedy neumí vyrobit samo.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky