Lokše

Jsou to bramborové placky z uvařených brambor, kterým se na Moravě říká ertepláky a na Slovensku lokše. Dají se jíst na slano i na sladko. 

Recept

600 g uvařených brambor

150 g hladké mouky

špetka soli a to je vše


Vypracujeme těsto, nakrájíme na kousky cca 50 - 70 g, vyválíme placky, pečeme na suché plotně nebo pánvi. 

Po upečení natíráme máslem nebo sádlem, potíráme povidly a sypeme mákem, smíchaným s cukrem. Zamotáme. Děti to milují. Slané verze se plní salátem, různě upraveným masem jako kukuřičné placky. Slováci je podávají ke kachně se zelím.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky