Medová pikantní stehna

aneb, když chlapi vaří. Jeden vaří a dochucuje jemně, druhý má rád spíše něco pikantního. Dnes jsou tedy na pořadu dne pikantní chutě spojené s jemným kuskusem a zeleninovou přílohou.

Inspirace vzešla z receptu Romana Pauluse ... Pečená pikantní kuřecí křidélka

SUROVINY:

KUŘECÍ KŘIDÉLKA

  • 2 lžíce květového medu
  • 2 pomeranče (šťáva i kůra)
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky Kania
  • 2 lžíce strouhaného česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky Kania
  • 1 lžíce kari koření Mikado
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce kečupu Kania
  • pálivá mletá paprika Kania dle chuti
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 20 kuřecích křídel Řezníkova čerstvá porce
  • PEČENÉ BRAMBORY

    • 400 g brambor
    • extra panenský olivový olej Primadonna

    BYLINKOVÝ JOGURT

    • 150 g smetanového bílého jogurtu Pilos (10 % tuku)
    • 2 lžíce čerstvé sekané listové petržele
    • 2 stroužky česneku

POSTUP

KUŘECÍ KŘIDÉLKA

Z medu, pomerančové kůry a šťávy, chilli omáčky, strouhaného česneku, sójové omáčky, kari koření, strouhaného zázvoru a kečupu připravíme krémovou marinádu. Dle chuti okořeníme pálivou paprikou, pepřem a solí a necháme stranou odležet.

Kuřecí křidélka očistíme a připravíme paličky. Koncovou část křídla odřízneme (v tomto receptu ji nebudeme potřebovat, ale můžeme ji využít například na přípravu vývaru) a zbylou část rozřízneme v polovině kloubu. Vrchní masitější část křídla obkroužíme těsně pod kloubem a maso stáhneme do "paličky" na druhé straně kosti. Z druhé části křídla odstraníme menší kost a stejným způsobem stáhneme maso pouze k jedné straně zbylé kosti. Masité části obalíme v marinádě, vyskládáme do zapékací mísy, přelijeme zbylou marinádou a necháme marinovat přes noc.

Druhý den pečeme křidélka v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut, hlavně ke konci pečení dáváme pozor a přeléváme výpekem, aby se nespálila.

PEČENÉ BRAMBORY

Brambory se slupkou nakrájíme na měsíčky, vyskládáme do zapékací mísy, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme ideálně rovnou s kuřecími křidélky v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.

BYLINKOVÝ JOGURT

K jogurtu přidáme najemno sekanou petržel, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř a důkladně promícháme.

SERVÍROVÁNÍ

Podáváme v nahřáté servírovací míse, kam vložíme upečené brambory, kuřecí křidélka s výpekem, bylinkový jogurt servírujeme v samostatné mističce.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky