Medové perníčky

Recept od kamarádky Ivy, která je nejen skvěle peče, ale i krásně zdobí.

Suroviny

65 dkg hladké mouky

25 dkg moučkového cukru

7 lžic rozpuštěného másla (5 dkg)

10 dkg medu (5 lžic)

2 lžíce perníkového koření

2 lžičky jedlé sody

4 žloutky

7 lžic mléka

Postup

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu při zpracování těsta.

Žloutky, cukr, sodu, koření, med, mléko, máslo (vychladlé) rozmícháme v míse a nakonec přidáme mouku, kterou postupně zapracujeme. Dobře vypracované těsto necháme min. 24 hodin uležet. 

Před zpracováním necháme těsto volně při pokojové teplotě, aby se nám s ním lépe pracovalo.

Těsto rozválíme na cca 3 mm placku, vykrajujeme tvary dle libosti. Před pečením potřeme rozšlehaným bílkem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Je důležité perníčky kontrolovat, přece jen každá trouba peče jinak.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky