Nasi Goreng

Máme rádi asijskou kuchyni, pikantní chutě. Nasi Goreng a Mie Goreng mám stále v živé paměti z cesty po Indonésii, i když už je to nějakých 18 let. Byla to naše denní strava, na různé variace, s masem i bez masa. O cestě do Asie občas přemýšlíme, láká nás to. Uvidíme. Zatím aspoň domácí příprava v receptech ...

Dnešní Nasi Goreng je zeleninový, bezmasý. Taková lehčí rychlá večeře.

Suroviny

Rýže, jarní cibulka, česnek, zázvor, chilli, mrkev, papriky, brokolice, kousek cukety, vajíčka. Dále olej, Nasi Goreng koření, kurkuma, kari, sůl, pepř, sójová omáčka.

Recept si upravujeme dle zrovna dostupné zeleniny či chutě.

Tady je recept z internetu ...

Suroviny

  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce sojová omáčka
  • 1 lžíce kukuřičný škrob
  • 3 ks jarní cibulka
  • 3 lžíce slunečnicový olej
  • 1 lžíce sezamový olej
  • 400 g kuřecí prsa
  • 2 stroužek česnek
  • zázvor cca 5 cm
  • 50 g cukr krupice
  • 2 ks červená chilli paprička
  • 800 g dlouhozrnná rýže dušená, den předem
  • 200 g fazolové lusky
  • 1 ks červená cibule nebo 3 ks šalotky
  • 1 hrst výhonky

Postup

Vejce prošlehejte v misce se dvěma lžícemi sójové omáčky, dvěma lžícemi studené vody a škrobem. Nakonec přimíchejte asi dvě lžíce na jemno nakrájené cibulky. Pánev potřete olejem a nalijte na ni malou naběračku vaječné směsi. Rozlijte po pánvi tenkou vrstvu a ihned začněte rolovat omeletu (vrchní vrstva je ještě stále lehce syrová). Nechte omeletu na jedné straně pánve a přilijte ještě jednu naběračku, rozlijte stejným způsobem a zarolujte tak, že na již hotovou omeletu vlastně namotáte tu druhou. Sundejte omeletu z pánve na prkénko, nechte chvíli prochladnout a nakrájejte na silnější plátky. Pokračujte, až spotřebujete celou vaječnou směs.

Ve woku rozehřejte sezamový olej a 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte většinu pokrájené cibulky (trochu si můžete ponechat na ozdobu), na větší kostky pokrájené kuřecí maso, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Restujte asi 5 minut, až bude kuře hotové.

Nyní přidejte zbylou sójovou omáčku, cukr, jednu nasekanou chilli papričku a po dvou minutách i rýži. Restujte ještě několik minut. Mezitím pokrájejte fazolky, prolijte je vroucí vodou a přidejte k rýži.

Hotovou rýži rozdělte do misek a podávejte ozdobenou jarní cibulkou, zbylou chilli papričkou, orestovanou cibulí a výhonky. Tip: Rýži můžete dochutit i nasekanými lístky koriandru. 

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky