Paella

Slavné jídlo španělské kuchyně dostalo jméno podle široké pánve s dvěma úchyty paellera. Hlavní tři suroviny byly rýže, šafrán a olivový olej. Jak se Paella šířila Španělskem, vznikaly varianty s různými náplněmi ... klasická s kuřetem a králíkem, krevetami, kalamáry, artyčoky, kachnou a další.

Suroviny pro 10 porcí

1 kuřecí stehno

1 kuřecí prso s kůží

2 zadní a 2 přední běhy králíka

450 g vepřového bůčku s kostí

40 g soli

 1 lžička čerstvého mletého pepře

1 červená paprika

1 zelená paprika

8 stroužků česneku

250 g zelených fazolí

extra panenský olivový olej

4 bobkové listy

2,5 l vody

2 špetky šafránu

1 zarovnaná lžička sladké papriky

1 kg kulatozrnné rýže

1 větvička rozmarýnu

250 g konzervovaných drcených rajčat

Postup

Maso zpracujeme na menší kousky, osolíme, opepříme.

Papriky očistíme a nakrájíme. Oloupeme česnek, rozkrájíme fazole.

V pánvi necháme rozpálit olej a osmahneme maso dozlatova. Vyjmeme z pánve a na oleji osmahneme zeleniny s kořením. Zasypeme paprikou a šafránem. Přidáme rajčata, vložíme zpět maso a zalijeme vodou. Necháme cca 15 minut vařit a a pak přidáme rýži. Necháme spolu vše lehce vařit až do změknutí rýže. Necháme nakonec ještě cca 15 minut odstát pod pokličkou.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky