Pečené brambory s česnekem a bylinkami

Křupavé na povrchu, měkké uvnitř a parádně vonící po bylinkách a česneku. Vařené brambory získají úplně jiné grády, když je rozkrojíte, přidáte ochucený olejíček a na chvíli ještě přesunete do trouby.

Ingredience pro: 4 porce

  • 800 g brambor
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • sůl a pepř

Postup

Krok 1: Vydrhnuté brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, cca 25 minut.

Krok 2: Plech pomažte trochou oleje, slité brambory na něj přemístěte a nakrojte.

Krok 3: Potřete je olejem nebo máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami ... rozmarýn, tymián, ale použít můžete klidně i kupovanou sušenou směs. Osolte a opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dokřupava. Podávejte třeba s jogurtovým dresinkem.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky