Pečené brambory s česnekem a bylinkami
Křupavé na povrchu, měkké uvnitř a parádně vonící po bylinkách a česneku. Vařené brambory získají úplně jiné grády, když je rozkrojíte, přidáte ochucený olejíček a na chvíli ještě přesunete do trouby.
Ingredience pro: 4 porce
- 800 g brambor
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvých bylinek
- sůl a pepř
Postup
Krok 1: Vydrhnuté brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, cca 25 minut.
Krok 2: Plech pomažte trochou oleje, slité brambory na něj přemístěte a nakrojte.
Krok 3: Potřete je olejem nebo máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami ... rozmarýn, tymián, ale použít můžete klidně i kupovanou sušenou směs. Osolte a opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dokřupava. Podávejte třeba s jogurtovým dresinkem.