Péřová buchta
... lehká a nadýchaná, nejoblíbenější domácí moučník
Suroviny
100 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky, většinou dáváme špaldovou
150 g cukru
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
4 vejce
2 lžíce kakaa
pudink z 1 litru mléka a 2 vanilkových pudinků
po upečení na potření ... 2 zakysané smetany
na posypání ... skořicový cukr
Postup
Smícháme vejce, cukr, olej a společně vyšleháme. Sypké suroviny smícháme a lehce zamícháme do tekuté složky. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Uvařený pudink opatrně nalijeme na těsto a vložíme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 15-20 minut. Po vyndání z trouby ještě horkou buchtu potřeme kysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladnout.