Péřová buchta

... lehká a nadýchaná, nejoblíbenější domácí moučník 

Suroviny

100 g hladké mouky

100 g celozrnné mouky, většinou dáváme špaldovou

150 g cukru

1 prášek do pečiva

100 ml oleje

4 vejce

2 lžíce kakaa

pudink z 1 litru mléka a 2 vanilkových pudinků


po upečení na potření ... 2 zakysané smetany

na posypání ... skořicový cukr

Postup

Smícháme vejce, cukr, olej a společně vyšleháme. Sypké suroviny smícháme a lehce zamícháme do tekuté složky. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Uvařený pudink opatrně nalijeme na těsto a vložíme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 15-20 minut. Po vyndání z trouby ještě horkou buchtu potřeme kysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladnout.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky