Pizza

Občas i hřešíme a s chutí si dáme pizzu. Doma už ji máme "vychytanou" a díky pekárně, která za nás udělá těsto, je to vcelku rychlé a příjemné občerstvení.

Těsto

300 g mouky (dáváme napůl hladkou a chlebovou)

20 g kvasnic

1/8 l vlažné vody

1/2 lžičky soli

2 polévkové lžíce olivového oleje

špetku cukru pro práci kvasnic

Postup

Ten máme zjednodušený použitím pekárny, tj. suroviny všechny vložíme a necháme těsto kvalitně zapracovat a vykynout. 

Dále těsto vyválíme na plech, potřeme rajčatovou omáčkou (plechovka rajčat, sůl, pepř, česnek, olej, bazalka, oregáno), posypeme sýrem, přidáme olivy.

Pečeme na spodním roštu při cca 220 st. 10-15 minut. Je to jen orientační čas dle typu trouby.

Při podávání přidáváme čerstvou bazalku či oregáno, pokud máme zrovna k dispozici.

něco málo z Wikipedie ... Pizza je velký kruhový plát světlého chlebového těsta, nahoře s náplní vyrobenou nejčastěji z rajčat, sýra a dalších rozdílných ingrediencí, záleží na druhu pizzy. Peče se v peci nebo troubě. Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě.

Připravuje se pečením a v Itálii se obvykle skládá z těchto základních surovin:

  • ze středně tuhého těsta vyrobeného z vody, mouky, soli a droždí
  • rajčatového základu (sugo di pomodoro)
  • mozzarelly

Dále lze přidat jakékoliv suroviny podle druhu pizzy, např. olivy, žampiony, cibule ...

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky