Sádlové housky
Postupně oprašujeme naše ověřené recepty. Co jsme se přestěhovali do Rožnova, moc jsme pečivo nepekli. Je tady totiž tolik úžasných pekáren a druhů pečiva, že dost dlouho trvalo, než jsme je postupně obešli a jednotlivé výrobky ochutnali. Teď naopak přišla doba domácího pečení a pekárna je velkým pomocníkem.
Suroviny
250 ml mléka
50 g změklého sádla, 50 g oleje
300 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g špadlové mouky
semínka lněná, sezamová, slunečnicová
25 g čerstvého droždí
2 lžičky soli, 1 lžička cukru
Postup
Za pomocí pekárny a programu kynutí necháme těsto vypracovat a vykynout. Těsto se 25 minut kvalitně hněte a další hodinu kyne. Po vykynutí umotáme housky, naskládáme na plech a necháme 30 minut kynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem, posypeme kmínem, mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.