Sádlové housky

Postupně oprašujeme naše ověřené recepty. Co jsme se přestěhovali do Rožnova, moc jsme pečivo nepekli. Je tady totiž tolik úžasných pekáren a druhů pečiva, že dost dlouho trvalo, než jsme je postupně obešli a jednotlivé výrobky ochutnali. Teď naopak přišla doba domácího pečení a pekárna je velkým pomocníkem.

Suroviny

250 ml mléka

50 g změklého sádla, 50 g oleje

300 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g špadlové mouky

semínka lněná, sezamová, slunečnicová

25 g čerstvého droždí

2 lžičky soli, 1 lžička cukru

Postup

Za pomocí pekárny a programu kynutí necháme těsto vypracovat a vykynout. Těsto se 25 minut kvalitně hněte a další hodinu kyne. Po vykynutí umotáme housky, naskládáme na plech a necháme 30 minut kynout. Před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem, posypeme kmínem, mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky