Segedínský guláš

Máte rádi kysané zelí? A vepřové maso? V tom případě je pro vás segedínský guláš jak stvořený. V zimě je rozhodně dobré vsadit na zelí. Je to velký zdroj vitamínů. Navíc chutná skvěle a na kyselici či segedínu si člověk vždy pochutná.

  • 750 g vepřového masa, my většinou vybíráme libovější, třeba plec
  • sůl, pepř, kmín
  • 3 ks cibule
  • gulášová mletá paprika
  • 1 balení bílého kysaného zelí
  • 150 ml sladké smetany, 1 lžíce mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sádlo

Postup

Krok 1: Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme. V pánvi rozpustíme sádlo, zpěníme na něm nakrájené cibule, přidáme maso, kmín a osmahneme. To zasypeme paprikou, přidáme protlak a vše promícháme. Maso zalijeme vodou a hodinu necháme dusit pod pokličkou.

Krok 2: Zakysané zelí vyndáme ze sáčku, vodu většinou scedíme a přidáme k masu. Přichystáme si jíšku z mouky a smetany a přilijeme do pánve. Necháme 15 minut společně podusit. Segedín případně dle potřeby dochutíme a podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky