Segedínský guláš
Máte rádi kysané zelí? A vepřové maso? V tom případě je pro vás segedínský guláš jak stvořený. V zimě je rozhodně dobré vsadit na zelí. Je to velký zdroj vitamínů. Navíc chutná skvěle a na kyselici či segedínu si člověk vždy pochutná.
- 750 g vepřového masa, my většinou vybíráme libovější, třeba plec
- sůl, pepř, kmín
- 3 ks cibule
- gulášová mletá paprika
- 1 balení bílého kysaného zelí
- 150 ml sladké smetany, 1 lžíce mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sádlo
Postup
Krok 1: Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme. V pánvi rozpustíme sádlo, zpěníme na něm nakrájené cibule, přidáme maso, kmín a osmahneme. To zasypeme paprikou, přidáme protlak a vše promícháme. Maso zalijeme vodou a hodinu necháme dusit pod pokličkou.
Krok 2: Zakysané zelí vyndáme ze sáčku, vodu většinou scedíme a přidáme k masu. Přichystáme si jíšku z mouky a smetany a přilijeme do pánve. Necháme 15 minut společně podusit. Segedín případně dle potřeby dochutíme a podáváme s chlebem nebo knedlíkem.