Škvarkové placky
Kdo by neznal tuto pochoutku, kterou dělávaly již naše babičky. Vyzkoušejte náš léty osvědčený recept.
Suroviny
2 vařené brambory (cca 20 g)
500 g polohrubé mouky (možno částečně zaměnit za žitnou, špaldovou ...)
2 vejce
300 g škvarků
4 lžíce oleje
4 lžíce sádla
200 ml mléka
30 g droždí
10 g soli
Postup
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté oloupeme a nastrouháme.
Všechny suroviny dáme postupně do pekárny a necháme vypracovat těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na malé kousky a tvarujeme kulaté placičky. Necháme na plechu vykynout.
Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Můžeme posypat hrubou solí a kmínem.
Pečeme cca 15 minut na 180 stupňů.