Sladký loupák (Makovka)

Vložte svůj text...

Suroviny na 24 ks

450 ml  vlažného mléka

1 kg hladké mouky

120 g cukru krupice

100 g sádla

12 g soli

60 g čerstvého droždí

1 vejce

na dokončení : 2 rozšlehaná vejce na potření, 3 lžíce máku

Postup

Do pekárny nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a přidáme ostatní suroviny. Necháme vypracovat a vykynout.

Po vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a necháme opět lehce vykynout.

Vyzrálé bochánky postupně vyválíme na slabě pomoučeném válu do kruhu o síle cca 4 mm a každý rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků.

Ty potom smotáme směrem od základny ke špičce. Špičky rohlíků zatlačíme, aby se nám rohlík nerozmotal.

Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřenějších podkov. 

Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme mákem.

Pečeme v troubě rozehřáté na 160 st. cca 15 minut, dokud nebudou měkké.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky