Špecle se špenátem z kopřiv
Je zelený čtvrtek a tak jsme přemýšleli, co uděláme zeleného. No a napadl nás náš oblíbený a rychlý recept na kuřecí kousky se špenátem. Děláme je nejčastěji s těstovinami v poslední době zkoušíme i noky, špecle.
Ingredience
Kuřecí maso, malá cibule, celé balení špenátu, špenát z kopřiv sůl, pepř, 4 stroužky česneku, olej, celé balení sýra Palouček nebo Lučiny, trochu kysané smetany. Balení špeclí.
Postup
Maso nakrájíme a na pánvi opečeme. Přidáme cibuli, česnek, špenát. Necháme společně chvíli povařit, přidáme sýr, smetanu, dosolíme, opepříme. V hrnci dáme vařit vodu, osolíme, vložíme špecle. Jak špecle vyplavou, což trvá tak 2 minutky, scedíme je a přidáme ke špenátu.
Je známo, že na Zelený čtvrtek by se mělo sníst něco zeleného, jako například špenát nebo mladé kopřivy. Pokud věříte pověrám a chcete pro své zdraví udělat ještě něco navíc, vstaňte už před východem slunce a snězte kousek pečiva namazaný medem. Pak se omyjte ranní rosou a choroby si na vás po celý rok nepřijdou.