Klasický dušený špenát s vajíčkem
Každý si pod pojmem špenát představí něco jiného ... Nám se vybaví pohádka o Pepku námořníkovi a někomu špenát ze školní jídelny. Klasický dušený špenát podáváme s bramborem či bramborovým knedlíkem a vařeným vejcem.
Ingredience
2 lžíce řepkového oleje
2 polévkové lžíce polohrubé mouky na zahuštění
1/2 hrnku mléka
1 ks cibule
4 stroužky česneku, sůl, pepř
1 balení mraženého špenátu
Postup
Do hrnce dáme řepkový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme oloupaný a nakrájený česnek. Do takto připravené cibulky přilijeme půl hrníčku mléka, přidáme mražený špenát a přiklopíme. Vše necháme roztát na mírném ohni. Občasně mícháme. Špenát osolíme a zahustíme polohrubou moukou, za stálého míchání, aby nám nevznikly hrudky. Necháme špenát probublávat. Až se začne lepit na vařečku je hotovo.