Špízy

Špízy jsou klasikou, která neodmyslitelně patří ke grilovací sezóně. A když prší, uděláme je prostě na pánvi.

Do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které je rychle hotové a nespálí se nám tak okolní zelenina. 

A z čeho je připravíme?

Kuřecí či vepřové maso

kousek slaniny

cibule, paprika, cuketa ...

Postup

Maso je ideální se den předem namarinovat. Ve směsi marinády (olej, bylinky, koření) můžeme marinovat zároveň i zeleninu.

Poté postupně napichujeme na špízové jehly, osolíme, opepříme.

Grilujeme či smažíme cca 10-15 minut tak, aby se maso dobře propeklo. Špízy otáčejte a potírejte zbytkem marinády.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky