Teplý čočkový salát s mrkví

Luštěninové saláty jsou vděčné, skvěle zasytí, dobře chutnají a servírovat je můžeme teplé i jako přílohu k masu, ale jsou výtečné i studené, takže si je můžeme zabalit do krabičky do práce nebo na piknik.

SUROVINY (4 PORCE)

  • zelená čočka 200 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • velká cibule 1 ks
  • větší mrkev 1 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř

DRESINK:

  • citrónová šťáva
  • balzamikový ocet
  • olivový olej 2 lžíce

POSTUP

  1. Čočku propláchneme v teplé vodě a poté ji dáme vařit dle návodu do osolené vody, dokud nebude měkká.
  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Jakmile je čočka uvařená, smícháme ji s mrkví a cibulí.
  3. V misce si připravíme dresink. Smícháme šťávu z citrónu, balzamikového octa a olivového oleje. Poté salát zalijeme dresinkem a vše důkladně promícháme. Případně salát ještě dochutíme podle své chuti.

ČOČKA ZELENÁ FRANCOUZSKÁ

Patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky. Celkově snižuje cholesterol v krvi a přispívá k zachování nízkého krevního tlaku. Je velmi vhodná pro diabetiky. Má vyšší obsah hořčíku, železa a vápníku. 

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky