Tvarohové nočky / knedlíky s jahodami
Sezóna prvních letošních jahod začíná, byla by tedy škoda ji v kuchyni propást. Tvarohové knedlíky plněné jahodami patří bezpochyby mezi jedno z oblíbených českých sladkých jídel, které si můžeme připravit.
Suroviny (2 porce)
- 250 g tvarohu v kostce
- 10-15 jahod (podle velikosti)
- 10 lžic hrubé mouky (100 g)
- 1 vejce
- špetka soli
Postup:
- Do hrnce dáme vařit osolenou vodu.
- Do mísy vložíme tvaroh, rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a dobře promícháme.
- Zahušťujeme tvarohovou hmotu hrubou moukou, aby z těsta šel vytvořit váleček. Těsto ale může klidně ještě trošku lepit, protože jednotlivé dílky budeme podsypávat moukou.
- Z těsta vytvořte váleček a rozdělíme na 10 dílů.
- Každý díl si rukou splácneme a vložíme do jeho středu jahodu.
- Každý kousek s jahodou vytvarujeme do knedlíku.
- Hotové knedlíky vaříme v osolené vodě cca 5 minut (až vyplavou). První knedlík pro jistotu ochutnáme, ať víme, že je hotový.
- Uvařené knedlíky propícháme, aby se z nich dostala pára a nezdeformovaly se.
- Knedlíky podáváme sypané tvarohem, kysanou smetanou či jogurtem. S trochou moučkového cukru, másla a třeba skořice.
- Místo knedlíků můžeme tvarovat nočky a jahody či jiné ovoce si nechat na omáčku.