Tvarohové nočky / knedlíky s jahodami

Sezóna prvních letošních jahod začíná, byla by tedy škoda ji v kuchyni propást. Tvarohové knedlíky plněné jahodami patří bezpochyby mezi jedno z oblíbených českých sladkých jídel, které si můžeme připravit.

Suroviny (2 porce)

  • 250 g tvarohu v kostce
  • 10-15 jahod (podle velikosti)
  • 10 lžic hrubé mouky (100 g)
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup:

  1. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu.
  2. Do mísy vložíme tvaroh, rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a dobře promícháme.
  3. Zahušťujeme tvarohovou hmotu hrubou moukou, aby z těsta šel vytvořit váleček. Těsto ale může klidně ještě trošku lepit, protože jednotlivé dílky budeme podsypávat moukou.
  4. Z těsta vytvořte váleček a rozdělíme na 10 dílů.
  5. Každý díl si rukou splácneme a vložíme do jeho středu jahodu.
  6. Každý kousek s jahodou vytvarujeme do knedlíku.
  7. Hotové knedlíky vaříme v osolené vodě cca 5 minut (až vyplavou). První knedlík pro jistotu ochutnáme, ať víme, že je hotový.
  8. Uvařené knedlíky propícháme, aby se z nich dostala pára a nezdeformovaly se.
  9. Knedlíky podáváme sypané tvarohem, kysanou smetanou či jogurtem.  S trochou moučkového cukru, másla a třeba skořice.
  10. Místo knedlíků můžeme tvarovat nočky a jahody či jiné ovoce si nechat na omáčku.
© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky