Veselá jasmínová rýže
Po zimě je dobré stravu trochu odlehčit a zařadit i bezmasá jídla. No, pánové se na to zrovna netváří, ale i zeleninka s rýží jde upravit chutně.
Suroviny
jasmínová rýže
voda
cibule, česnek, papriky, mrkev, brokolice, rajče, cuketa
sůl, pepř, čubrica, saturejka
Postup
Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě.
Dáme do hrnce a k 1 dílu rýže přidáme 1,5 dílu studené vody. Dáme na plamen a čekáme, až voda začne vařit.
Poté přendáme na nejmenší hořák na nejnižší plamen a necháme cca 15 minut dusit. Voda by měla být po 15 minutách vypařená.
Rýži promícháme a necháme v hrnci ještě pár minut dojít.
Na pánvi si v průběhu vaření rýže připravíme zeleninu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí. Postupně ladíme dle své chutě.
Do připravené směsi přimícháme rýži a můžeme podávat.