Veselá jasmínová rýže

Po zimě je dobré stravu trochu odlehčit a zařadit i bezmasá jídla. No, pánové se na to zrovna netváří, ale i zeleninka s rýží jde upravit chutně.

Suroviny

jasmínová rýže

voda

cibule, česnek, papriky, mrkev, brokolice, rajče, cuketa

sůl, pepř, čubrica, saturejka

Postup

  1. Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě.

  2. Dáme do hrnce a k 1 dílu rýže přidáme 1,5 dílu studené vody. Dáme na plamen a čekáme, až voda začne vařit.

  3. Poté přendáme na nejmenší hořák na nejnižší plamen a necháme cca 15 minut dusit. Voda by měla být po 15 minutách vypařená.

  4. Rýži promícháme a necháme v hrnci ještě pár minut dojít.

Na pánvi si v průběhu vaření rýže připravíme zeleninu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zeleninu od nejtvrdší po nejměkčí. Postupně ladíme dle své chutě.

Do připravené směsi přimícháme rýži a můžeme podávat.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky