Voňavé indické kari
Základní recept ... Rádi byste zkusili populární pokrm plný koření a neskutečné vůně? Pojďme na to ...
SUROVINY (4 PORCE)
- máslo 20 g
- olej 10 g
- kurkuma 1 lžička
- drcený římský kmín 1 lžička
- garam masala 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- chilli podle chuti
- velká cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- kousek zázvoru 2 cm
- krůtí maso 300
- rajčatová passata 750 ml
- rajčata 2 ks
- datlový sirup 1 lžíce
- smetana ke šlehání 150 ml
- sůl
- čerstvý koriandr
POSTUP
- Na másle s olejem krátce opražte všechno koření.
- Ke koření potom přidejte na kusy nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kostky masa, promíchejte a nechte lehce opéct.
- Maso zalijte passatou, přidejte na kusy nakrájená rajčata a datlový sirup a nechte spolu probublávat asi 30 minut na mírném ohni.
- Z omáčky vyndejte všechno maso, omáčku promixujte tyčovým mixérem najemno, vraťte maso, zalijte smetanou a nechte provařit ještě asi 10 minut.
- Nakonec kari osolte, zasypte čerstvým koriandrem a podávejte z rýží nebo pšeničnými plackami.