Voňavé indické kari

Základní recept ... Rádi byste zkusili populární pokrm plný koření a neskutečné vůně? Pojďme na to ...

SUROVINY (4 PORCE)

  • máslo 20 g
  • olej 10 g
  • kurkuma 1 lžička
  • drcený římský kmín 1 lžička
  • garam masala 1 lžička
  • mletý koriandr 1 lžička
  • chilli podle chuti
  • velká cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • kousek zázvoru 2 cm
  • krůtí maso 300
  • rajčatová passata 750 ml
  • rajčata 2 ks
  • datlový sirup 1 lžíce
  • smetana ke šlehání 150 ml
  • sůl
  • čerstvý koriandr

POSTUP

  1. Na másle s olejem krátce opražte všechno koření.
  2. Ke koření potom přidejte na kusy nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kostky masa, promíchejte a nechte lehce opéct.
  3. Maso zalijte passatou, přidejte na kusy nakrájená rajčata a datlový sirup a nechte spolu probublávat asi 30 minut na mírném ohni.
  4. Z omáčky vyndejte všechno maso, omáčku promixujte tyčovým mixérem najemno, vraťte maso, zalijte smetanou a nechte provařit ještě asi 10 minut.
  5. Nakonec kari osolte, zasypte čerstvým koriandrem a podávejte z rýží nebo pšeničnými plackami.
© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky