Žemlovka

Je libo v neděli na snídani žemlovku? Žádný problém. Když jsou doma šikovní pomocníci a v sobotu večer přiloží ruce k dílu, ráno je čeká příjemná snídaně. Žemlovku s tvarohem a jablky totiž milujeme. 

Ingredience

  • 8 ks rohlíků
  • 5 ks středních jablek
  • 250 g tvarohu  
  • 3 ks vejce
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 ks skořicový cukr
  • 1 PL medu
  • 1 PL šťávy z citronu
  • rozinky namočené v rumu
  • 2 dl mléka
  • 2 PL moučkového cukru

Postup

  1. Do misky si nalijeme mléko, přidáme tvaroh, vanilkový cukr, žloutky, med a citrónovou šťávu a rozmícháme metličkou. Rohlíky nakrájíme a namáčíme v mléce. Do vymazané formy ukládáme vedle sebe namočené rohlíky.
  2. Jablka očistíme a nastrouháme. Přidáme k ním skořicový cukr a navrstvíme na rohlíky. Vrstvu s jablky přesypeme rozinkami. Pak dáme zase vrstvu namočených rohlíků. 
  3. Žemlovku dáme do vyhřáté trouby asi na 25 minut. Před koncem pečení si vyšleháme sníh z bílků a z 2 PL moučkového cukru a natřeme ho na vrch žemlovky. Pokračujeme v pečení asi 5 minut. Hotovou žemlovku můžeme posypat moučkovým cukrem.
© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky