Vepřové výpečky na pivu

Takové to jídlo pro chlapy ... maso podlívané pivem, česnek, koření, troška pikantní chutě z chilli a zázvoru.

Ingredience

  • 1 kg vepřového masa (plecko, krkovice)
  • 1 větší cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžičky kmínu
  • pepř
  • sůl
  • ½ litru černého piva

Tentokrát jsme experimentovali s trochou chilli, zázvoru a přidali také čubricu.

Postup

  1. Maso nasolíme, opepříme, přidáme další koření a dáme do pekáčku. Přisypeme nakrájenou cibuli a česnek a podlijeme polovinou piva.
  2. Postupně pivo doléváme, pečeme nejprve přikryté asi 1 hodinu na 180 stupňů a poté dopečeme odkryté, aby bylo maso na povrchu lehce křupavé.

Klasickou přílohu knedlík se zelím jsme tentokrát vynechali a nahradili lehčím kuskusem se zeleninou.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky