Dýňové hranolky
Běžně kupujeme dýni Hokaido. Tentokrát jsme zkusili dýni mramorovou. Máme rádi polévku z dýně a chtěli jsme vyzkoušet i hranolky. Ty můžeme doporučit.
Postup
Omytou a vydlabanou dýni i se slupkou nakrájíme na hranolky nebo menší půlměsíčky.
Hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, okořeníme a přidáme bylinky dle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30 minut.
Upečené hranolky lze podle chuti potřít drceným česnekem se solí.
Dýňové hranolky mohou být vhodnou přílohou k pečenému masu či rybě, nebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipem.
Bohužel nás zklamala polévka. Myslím, že dýňovou polévku už umíme velmi dobře dochutit, ale u tohoto typu dýně se nám to nějak nepodařilo. Měla prostě jinou chuť. Jeden talíř jsme i snědli, ale když si Max nejde přidat druhý a třetí, tak to prostě není ono. Zůstaneme tedy u ověřené Hokaido.