Dýňový krém

Vyzkoušejte výbornou polévku z dýně Hokkaido. Je velmi rychlá a chutná.

Ingredience:

1 střední dýně Hokaido

1 cibule

1 lžíce oleje a 1 lžíce másla

2-3 stroužky česneku

200 ml 16% smetany

zeleninový vývar

sůl, pepř

pro pikantnější dochucení ... chilli, zázvor

Postup:

1. Dýni pořádně omyjeme a rozpůlíme na polovinu. Vydlabeme střed, který odstraníme.

2. Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět, dužninu dýně nakrájíme na kostky a rychle je osmažíme na rozpáleném oleji či másle spolu s cibulí. Poté přilijeme postupně zeleninový vývar, přidáme podle potřeby sůl a vaříme, dokud dýně nebude měkká.

3. Poté necháme trošku zchladnout a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme.

4. Do polévky přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme smetanu (téměř celou). Chvilku na sporáku polévku prohřejeme a můžeme servírovat.

5. Každou porci ještě ozdobíme lžící smetany, dýňovými semínky nebo posypeme bylinkou, třeba majoránkou. Podáváme s pečivem nebo krutónky.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky