Čínská pikantní sladkokyselá polévka

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek. Taková zimní, prohřívací, lehce pálivá, výrazná, plná chutí.

Ingredience

    kuřecí maso - 1 prsní řízek, cibule a cibulka s natí, olej, vajíčko, sůl, pepř, sójová omáčka, rybí omáčka, rýžový ocet, rajčatový protlak, cukr, mleté chilli, česnek, zelenina - jeden sáček čínské směsi, vejce
    solamyl 1,5 lžíce, voda

Příprava jídla

Solamyl rozpustíme v malém množství vlažné vody. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na trošce oleje. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky. Zalijeme vodou a přidáme mleté chilli. Po cca 10 minutách přidáme směs se zeleninou a houbami. Vaříme celkem cca 20 minut. Ochutíme sójovou omáčku, rybí omáčkou, přidáme cukr, protlak a osolíme dle chuti. Před koncem varu přidáme nadrobno nakrájenou cibulku i s natí a přilijeme solamyl. Chvíli povaříme a můžeme podávat. Na konec rozklepneme do polévky jedno vajíčko a zamícháme. Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme podávat. 

Doporučení - polévka má být hustá, sladkokyselá a pikantní, až pálivá. Pokud její chuť znáte z dobré asijské restaurace, nebude pro vás složité si ji v závěrečné fázi vaření dochutit.


Také už nějakou dobu koketujeme s myšlenkou cesty do Asie. Trochu se vyvíjí představa na rok 2021, no uvidíme ...

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky