Grilovaná zelenina

V těchto chladných dnech je pečená zelenina tím pravým ořechovým pro zimní jídelníček. Také odlehčí po dnech, kdy bylo maso. Tohle jídlo zahřeje na duši i po těle a potěší chuťové pohárky.

Jak na grilovanou zeleninu?

Rozpálíme troubu na 200st. Omyjeme zeleninu, nakrájíme. Posolíme a lehce opepříme, posypeme kořením, bylinkami. Přidáme olej, rozmarýn, česnek a vše promícháme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby na 20-25 minut péct. Zeleninu nejdřív pečeme pod alobalem, posledních 3-5 minut dáváme na gril.

Podáváme jen tak s chlebem, můžeme přidat vajíčko, luštěniny nebo může být grilovaná zelenina jako výborná příloha k masu. 

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky