Grilovaný losos s italskou čočkou

Připravíme si steaky z této oblíbené ryby doplněné o italskou čočku plnou zeleniny.

SUROVINY (4 PORCE)

  • losos 4 steaky
  • zelená čočka 300 g
  • nové koření
  • černý a bílý pepř
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • pórek
  • balsamikový ocet
  • rajče
  • pažitka
  • olivový olej
  • sůl
  • petrželka

POSTUP

  1. Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte dle návodu. 
  2. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.
  3. Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
  4. Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova.
  5. Servírujte s pár lístky petrželky.
© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky