Hříbková polévka

Až se zima zeptá, jestli jsi byl v létě či na podzim na houbách, je fajn odpovědět, že byl :-) Protože mít po ruce hříbky z lesa, to je paráda. Polévka, omáčka, smaženice, to rozhodně za pár výletů po lese stojí.

Suroviny

  • 2 lžíce másla
  • 4 střední brambory
  • 1 cibule
  • 400 g kořenové zeleniny - zhruba 3 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
  • 1,25 l vařící vody
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvé petrželové nati
  • nasušené houby
  • pohanka

Postup

Houby přelijte horkou vodou a dejte vařit se solí a kmínem.

Zeleninu i brambory oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostky.

Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a poduste na něm nakrájenou kořenovou zeleninu. Duste ji tři minuty, občas promíchejte. Poté přidejte cibuli, osolte veškerou solí a dál duste a míchejte, dokud se vše nezačne přichytávat ke dni hrnce.  Přidejte brambory a pohanku. Přelijte vroucí vodou a nechte zakryté 20 minut vařit. 

Uvařené houby s vodou, ve které se vařily přidejte k polévce.

Dochuťte solí, je-li to ještě potřeba, a posypte petrželkou.

Pokud máte rádi výraznější chutě, ochuťte před koncem varu polévku rozetřeným česnekem a lžičkou sušené, rozemnuté majoránky.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky