Kuřecí maso na kari

Objevte kouzlo kari. Jídlo, které vyniká rychlou přípravou a pikantní chutí, vás mile překvapí.

  • kuřecí stehna vykostěná 4 ks
  • rostlinný olej
  • 2 velké cibule
  • čerstvý zázvor
  • 6 stroužků česneku
  • 2 velká rajčata
  • čerstvý koriandr
  • kari
  • sůl, pepř
  • 100 ml čerstvé smetany

POSTUP

V pánvi na troše rostlinného oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Po orestování cibule, zázvoru a česneku přidáme rajčata nakrájená na kostičky a dusíme doměkka. Přidáme kousky kuřecího masa a chvíli restujeme. Osolíme a ochutíme kari kořením. Podlijeme kuřecím vývarem či vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni 20-25 minut doměkka. Omáčku nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Před servírováním můžeme přidat nahrubo nasekaný koriandr a promíchat.

SERVÍROVÁNÍ

Kuřecí kari můžeme ozdobit lístky koriandru a měsíčky limetky. Jako příloha se hodí dušená rýže Basmati.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky