Kuřecí maso na kari
Objevte kouzlo kari. Jídlo, které vyniká rychlou přípravou a pikantní chutí, vás mile překvapí.
- kuřecí stehna vykostěná 4 ks
- rostlinný olej
- 2 velké cibule
- čerstvý zázvor
- 6 stroužků česneku
- 2 velká rajčata
- čerstvý koriandr
- kari
- sůl, pepř
- 100 ml čerstvé smetany
POSTUP
V pánvi na troše rostlinného oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Po orestování cibule, zázvoru a česneku přidáme rajčata nakrájená na kostičky a dusíme doměkka. Přidáme kousky kuřecího masa a chvíli restujeme. Osolíme a ochutíme kari kořením. Podlijeme kuřecím vývarem či vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni 20-25 minut doměkka. Omáčku nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Před servírováním můžeme přidat nahrubo nasekaný koriandr a promíchat.
SERVÍROVÁNÍ
Kuřecí kari můžeme ozdobit lístky koriandru a měsíčky limetky. Jako příloha se hodí dušená rýže Basmati.