Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami
Dali jsme si závazek, že bude aspoň jednou v týdnu na talíři ryba. Máme rádi rychlé úpravy a není snad jednodušší večeře a k tomu zdraví prospěšná. V tomto zimní počasí naprosto ideální.

Suroviny
filety pstruha lososovitého
1 citrón
bylinky (použijte jakékoliv podle své chuti)
olivový olej
máslo
sůl , pepř
Postup přípravy receptu
Filety ze pstruha si opláchneme a osušíme.
Pokapeme olivovým olejem a vetřeme bylinky, zakapeme citrónem a necháme 20 minutek uležet.
Rozpálíme si teflonovou pánev s olivovým olejem a přidáme máslo.
Pstruha opékáme nejprve kůží dolů 3-5 minutek, aby byla kůže hezky nazlátlá.
Filety posolíme a poté obrátíme dopéct.
Přidáme máslo, zakapeme citrónem a necháme rybku dodělat.
Podáváme s brambory, zeleninou.