Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Dali jsme si závazek, že bude aspoň jednou v týdnu na talíři ryba. Máme rádi rychlé úpravy a není snad jednodušší večeře a k tomu zdraví prospěšná. V tomto zimní počasí naprosto ideální.

Suroviny

filety pstruha lososovitého

1 citrón

bylinky (použijte jakékoliv podle své chuti)

olivový olej

máslo

sůl , pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha si opláchneme a osušíme.

  2. Pokapeme olivovým olejem a vetřeme bylinky, zakapeme citrónem a necháme 20 minutek uležet.

  3. Rozpálíme si teflonovou pánev s olivovým olejem a přidáme máslo.

  4. Pstruha opékáme nejprve kůží dolů 3-5 minutek, aby byla kůže hezky nazlátlá.

  5. Filety posolíme a poté obrátíme dopéct.

  6. Přidáme máslo, zakapeme citrónem a necháme rybku dodělat. 

  7. Podáváme s brambory, zeleninou.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky