Rajská polévka

Kdy chutná tato polévka nejlépe? Když Vám ji někdo jiný uvaří. A u této polévky se mi to stává pravidelně. Protože Tom ji umí nejlíp. V 15-ti z ní už dokázal udělat mistrovské dílo!

Ingredience

1 lžíce másla

1 lžíce hladké mouky 

špetka tymiánu

2 ks bobkového listu

1 rajský protlak

1 ks cibule

2 stroužky česneku

1 litr vody

2 kuličky nového koření

3 kuličky černého pepře

1 ks hřebíčku

sůl, pepř

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut.
Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

© 2019 Recepty Majerovi
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky