Rajská polévka
Kdy chutná tato polévka nejlépe? Když Vám ji někdo jiný uvaří. A u této polévky se mi to stává pravidelně. Protože Tom ji umí nejlíp. V 15-ti z ní už dokázal udělat mistrovské dílo!
Ingredience
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
špetka tymiánu
2 ks bobkového listu
1 rajský protlak
1 ks cibule
2 stroužky česneku
1 litr vody
2 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
1 ks hřebíčku
sůl, pepř
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut.
Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.